Проект «Я – молодий, я – мрію, я – працюю» завершено

Основною метою є виявлення найбільш важливих проблем молодіжної зайнятості в Сумській області та визначення найбільш дієвих заходів щодо їх вирішення; інформування молоді про перспективні для Сумської області сфери зайнятості молоді, створення майданчику для безпосереднього спілкування учасників з успішними фахівцями з різних сфер зайнятості та представниками роботодавців регіону, обмін досвідом з однолітками, які успішно пройшли шлях самозайнятості, демонстрація переваг поєднання навичок з різних сфер молодіжної зайнятості.

Термін реалізації проекту: 01.02.2017 – 31.05.2017

Партнери проекту: Сумський державний університет, Районний Центр Зайнятості, Сумський Центр Дозвілля Молоді, Коаліція малого та середнього бізнесу.

Учасники проекту: Петрушенко Ю.М., Васильєва Т.А., Швіндіна Г.О., Лєонов С.В., Воронцова А.С., Біленко В.О.

Фінансове забезпечення/грантодавець: Управління молоді та спорту ОДА.

Проект передбачає:

  1. Соціологічне дослідження:
  • o ex-ante (попереднє) онлайн-анкетування з великим охватом цільової аудиторії молоді Сумської області для виявлення та узагальнення найбільш важливих проблем молодіжної зайнятості на місцевому рівні;
  • o постфактум опитування цільової групи проекту для виявлення найбільш дієвих заходів для вирішення виявлених проблем.
  • Проведення одноденного інформаційно-практичного заходу, який дасть можливість учасникам проекту прийняти участь у подіумній дискусії із провідними експертами Сумщини у сфері молодіжної зайнятості; у роботі 11 експертних секцій за різними напрямками зайнятості (можна відвідати їх всі по черзі або зосередитись лише на декількох); прослухати п’ять 10-хвилинних мотиваційних виступів молодих людей з історіями успіху у сфері самозайнятості «Мої кроки – моя історія успіху»; зустрітися з роботодавцями під час «Ярмарки зайнятості для молоді» (учасники можуть відвідувати секції за власними інтересами); долучитися до презентації «Успішні мікси для молодіжної зайнятості».
  • Зйомку та подальше поширення соціального мотиваційного відео-ролику, який продемонструє основні кроки на шляху успішної молодіжної зайнятості та технології її забезпечення.

19-го квітня 2017 року відбувся одноденний форум «Я – молодий, я – мрію, я – працюю» в Конгрес-Центрі СумДУ, який було організовано як майданчик для спілкування молоді із роботодавцями та організаціями, які можуть запропонувати варіанти зайнятості та самозайнятості. Протягом дня форум відвідало більше 300 осіб, серед яких були випускники професійно-технічних та вищих навчальних закладів, студенти та учні загальноосвітніх шкіл та молодь, яка вже отримала освіту та бажає знайти роботу. В рамках форуму відвідувачі змогли отримати експертні поради з питань успішного працевлаштування, стати свідками виступів людей, які розказали свої унікальні історії життєвого успіху. Спікери представили свої виступи у форматі «Мої кроки – моя історія успіху». Одночасно із виступами в холі Конгрес-Центру діяли виставка «Успішний саморозвиток» та «Успішні мікси для молодіжної зайнятості», де відвідувачам надали можливість випробувати себе в різних професіях. Ярмарок вакансій роботодавців об’єднав 13 організацій та підприємств Сумщини.

Другий етап проекту – соціологічне опитування, яке відбулось ex-ante (попереднє) онлайн-анкетування з великим охватом цільової аудиторії молоді Сумської області для виявлення та узагальнення найбільш важливих проблем молодіжної зайнятості на місцевому рівні та постфактум опитування – протягом форуму та після нього. Всього кількість респондентів склала: 761 особа, при цьому 86 осіб погодились пройти анкетування протягом заходу, а решта 675 осіб представили свої відповіді за допомогою онлайн-анкетування. Результати обробки соціологічних даних представлено у вигляді інфографіки .

Третій етап проекту – на основі виявлених у ході соціологічного опитування проблем розроблено сценарій та здійснено зйомку соціального мотиваційного відео-ролику, який приверне увагу молоді та роботодавців до проблем працевлаштування та залучить їх до вирішення проблем. В цьому відео показані основні протиріччя в очікуваннях роботодавців та молоді, яка бажає працевлаштуватися. Вважаємо, що розповсюдження цього відео серед зацікавлених осіб, має привернути увагу до проблем працевлаштування та залучить їх до вирішення проблем .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *