ГО “Рада молодих вчених” у новому грантовому проекті “Жива” фотовиставка “Пам’ять поколінь”

За результатами відкритого захисту конкурсних пропозицій ГО «Рада молодих вчених» отримала грантове фінансування на реалізацію проекту «Жива» фотовиставка «Пам’ять поколінь». При визначенні переможців враховувалася соціальна значущість проекту.

У такі дні як 9 травня і 2 вересня ми згадуємо тих, хто до останнього патрона бився у важкі дні війни. Минуло багато років з дня закінчення війни, але, на жаль, ця страшна тема для України стала знову актуальною. Про війну треба розповідати не лише дітям дошкільного віку, а й сучасній молоді. Ці знання сприятимуть вихованню у поколінь патріотичної свідомості.

Саме напередодні святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні (далі – ВВВ) та враховуючи військовий стан, в якому перебувають східні регіони України ГО «Рада молодих вчених» пропонує провести «живу» фотовиставку під назвою «Пам’ять поколінь», що дозволить молодому поколінню розширити свої знання про реальні історії та події ВВВ та АТО власне від тих людей, які зображені на фото.

Історична пам’ять суспільства про ВВВ допоможе привернути увагу до проблем ветеранів та сприятиме вихованню шанобливого ставлення не тільки до них, але й до героїв війни нашого часу. Патріотичне виховання школярів і студентів внаслідок реалізації проекту дозволить розвинути наочно-образне мислення та забезпечить більш реалістичну візуалізацію наявних проблем в Україні.

Основна мета проведення «живої» фотовиставки полягає в тому, щоб розповісти історії родин, близьких та рідних, оживити в пам’яті події минулих років. Фотографії дозволять доторкнутися до історії ВВВ та АТО і більше дізнатися про наших героїв, а також виховати цивільно-патріотичні почуття у школярів, студентів та інших представників молоді, у т.ч. внутрішньо переміщених осіб, сформувати у них відповідні моральні цінності.

Основними завданнями проекту є:

  • формування морально-патріотичних якостей у молоді: хоробрість, мужність, любов до Батьківщини, гордість за свою країну;
  • поглиблення знань школярів, студентів та інших представників молоді міста Сум та Сумської області про ВВВ і про конфлікт на Сході України;
  • формування інтересу до сучасної історії України;
  • формування уявлення про значення перемоги нашого народу у ВВВ; ознайомлення з історичними фактами повоєнних років;
  • виховання поваги до заслуги і подвигів воїнів ВВВ і учасників АТО.

Реалізація проекту передбачає створення «живої» фотовиставки для школярів, студентів та інших представників молоді міста Суми та Сумської області, у т.ч. внутрішньо переміщених осіб.

Термін реалізації проекту: травень – жовтень 2015.

Над розробкою проекту працювали: Васильєва Тетяна Анатоліївна, Кравченко Єлизавета Олександрівна, Ласукова Анна Сергіївна, Євченко Наталія Григорівна, Воронцова Анна Сергіївна.

Бажаючих долучитися до реалізації проекту звертатись до керівника проекту– Васильєвої Тетяни Анатоліївни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *