Проект “Патріотичне відео “Від війни до війни”

За результатами відкритого захисту конкурсних пропозицій ГО «Рада молодих вчених» отримала грантове фінансування на реалізацію проекту «Патріотичне відео «Від війни до війни».

Проведення АТО на Сході країни щодня призводить до негативних наслідків: загибель українських військових, добровольців та місцевого населення, руйнування інфраструктури, посилення ворожнечі між Україною та Росією, у тому числі у формі інформаційної війни. В минулому побратими – українці та росіяни, які пліч-о-пліч в окопах боролися з німецьким фашизмом, сьогодні знаходяться по різні сторони барикад. Тоді, у роки Великої Вітчизняної Війни слово «фашизм» визначало агресію зовнішню, сьогодні ж цей термін використовується у звинувачувальному контексті по відношенню до України, тобто характеризує агресію всередині країни. Усе це призводить до занепаду патріотичного духу та поширення думок про нескінченність війни. Люди звикають до поточного стану і вже не мають можливості шанувати і пам’ятати кожного загиблого внаслідок розгортання цього конфлікту, а більшість людей, особливо молоде покоління, здебільшого, сприймають цей військовий конфлікт як війну між Україною та Росією. Крім того, усе це суттєво загострює сприйняття українцями подвигу радянських військових (серед яких є як українці, так і росіяни), здійсненого в роки ВВВ.

Проект «Патріотичне відео «Від війни до війни» спрямований на підвищення патріотизму серед населення, збереження теперішніми поколіннями усної пам’яті про подвиг прадідів, проведення паралелі між двома війнами.

Метою проекту є формування патріотичної свідомості та збереження пам’яті поколінь про події ВВВ шляхом створення фільму, в якому учасники бойових дій ВВВ та АТО, а також діти війни поділяться своїми спогадами про військові події та думками з приводу сутності та причин ситуації, що склалася на Сході країни.

Основними завданнями проекту є:

  • формування та підвищення рівня патріотичної свідомості;
  • збереження пам’яті учасників бойових дій ВВВ та дітей війни;
  • вшанування ветеранів ВВВ та ветеранів АТО;
  • вивчення поглядів та думок учасників бойових дій ВВВ та АТО, а також дітей війни щодо поточної військово-політичної ситуації, що склалася в Україні.

Проект передбачає створення короткометражного фільму з робочою назвою «Від війни до війни» та проведення публічних дебатів-обговорення фільму серед цільових груп за участю ветеранів ВВВ та демобілізованих учасників АТО.

Термін реалізації проекту: травень-вересень 2015 року.

Над розробкою проекту працювали: Петрушенко Юрій Миколайович, Васильєва Тетяна Анатоліївна, Мунтян Віктор Валентинович, Ласукова Анна Сергіївна, Євченко Наталія Григорівна.

Бажаючих долучитися до реалізації проекту звертатись до керівника проекту –Петрушенка Юрія Миколайовича.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *