Рада молодих вчених презентувала патріотичний фільм “Від війни до війни”

В приміщенні наукової бібліотеки УАБС ГО «Рада молодих вчених» та Центр ARMG презентували патріотичне відео «Від війни до війни» за підтримки Сумської обласної державної адміністрації

8 вересня велика конференц-зала Наукової бібліотеки УАБС наповнилася учнями загальноосвітніх шкіл, студентами, громадянами м. Суми для перегляду патріотичного фільму «Від війни до війни».

Уже більше року в країні триває АТО на Сході, що призводить до негативних наслідків: загибель українських військових, добровольців та місцевого населення, руйнування інфраструктури, посилення ворожнечі між Україною та Росією, у тому числі у формі інформаційної війни. У минулому побратими – українці та росіяни, які пліч-о-пліч в окопах боролися з німецьким фашизмом, сьогодні знаходяться по різні сторони барикад. У роки Великої Вітчизняної Війни слово «фашизм» визначало агресію зовнішню, сьогодні ж цей термін використовується у звинувачувальному контексті щодо України, характеризує агресію всередині країни. Усе це призводить до занепаду патріотичного духу та поширення думок про нескінченність війни.

Після презентації фільму під гучні оплески до слова були запрошені учасники АТО та ветерани ВВВ. Метою проекту «Патріотичне відео «Від війни до війни» було формування патріотичної свідомості та збереження пам’яті поколінь про події ВВВ шляхом створення фільму, в якому учасники бойових дій ВВВ та АТО, а також діти війни поділяться своїми спогадами про військові події та думками з приводу сутності та причин ситуації, що склалася на Сході країни.

Можна з упевненістю стверджувати, що представникам Центру ARMG та ГО «Рада молодих вчених»вдалося досягти поставленої мети – викликати відчуття гордості за свою країну та її героїв. Після перегляду зворушливого відео учасники позитивно висловлювалися щодо своїх вражень та висловили подяку учасникам АТО та ветеранам ВВВ. Також було досягнуто домовленостей з Управлінням освіти і науки Сумської ОДА щодо передачі фільму для презентації на уроках Вітчизни в сумських загальноосвітніх школах.

Створення відео та його презентація відбулася за фінансової підтримки Сумської обласної державної адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *