Рада молодих вчених презентує патріотичну фотовиставку “Пам’ять поколінь”

Представниками ГО «Рада молодих вчених» та Центру ARMG було реалізовано захід «Жива» фотовиставка «Пам’ять поколінь» за підтримкою Сумської обласної державної адміністрації

Враховуючи останні зміни у світосприйнятті внаслідок військових конфліктів на Сході України, все більш помітною стала втрата вітчизняним суспільством традиційної української патріотичної свідомості. Проект «Жива» фотовиставка «Пам’ять поколінь»спрямований на зміцнення патріотичної свідомості та відчуття гордості за Україну, за героїв – переможців у ВВВ та учасників АТО.

Урочисте відкриття фотовиставки відбулось 8 вересня в атріумі Наукової бібліотеки УАБС. Гості заходу: вельмишановна Ніна Андріївна Литвинова – полковник у відставці, учасник бойових дій, ветеран ВВВ; Олексій Васильович Макарюк – молодший сержант, командир відділення мобільно-прикордонної застави; Максим Володимирович Кривошапка – «кіборг» Донецького аеропорту; Олег Володимирович Панченко – молодший лейтенант, командир протитанкової артилерійської батареї 15 батальйону 92 механізованої бригади. «Жива фотовиставка» побудована на концепції позитивного миру, який сприймається не як відсутність війни, а справедливе рівноцінне життя для кожного. Такий формат проекту дозволив молодому поколінню та школярам Сумської області дізнатися про реальні історії та події ВВВ та АТО від безпосередніх учасників.

Майже дві години тривало спілкування з героями ВВВ та учасниками АТО, яким вдалось розчулити кожного із присутніх школярів, студентів та навіть дорослих.

Організаторам безперечно вдалося досягти поставленої мети – сформувати морально-патріотичні цінності у молоді, виховати повагу до заслуг та подвигів воїнів ВВВ і учасників АТО, а найголовніше – проінформувати з перших вуст молодь про ВВВ і про конфлікт на Сході України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *