Розвиток туристичної привабливості Сумщини через якісний готельно-ресторанний бізнес

7 грудня 2018 р. у Сумах пройшов форум «Готельно-ресторанний бізнес на Сумщині», який зібрав разом близько 100 власників, менеджерів та фахівців готельно-ресторанного бізнесу, що зацікавлені у підвищенні якості та ефективності надання послуг, а також у розвитку туристичної привабливості Сумського регіону.

Організатор заходу – ГО «Рада молодих вчених» на базі Центру інформаційної підтримки бізнесу м. Суми в межах ініціативи EU4Business ЄС за грантової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.
На форумі жваво обговорювались такі питання готельно-ресторанної індустрії як:
– Перспективи розвитку хостелів в Україні та розвиток готельної індустрії на Сумщині;
– Секрети ефективного підбору, утримання та мотивації персоналу;
– Професійна етика, безпека та стандарти обслуговування;
– Екосертифікація у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
– Особливості залучення фінансування в індустрії гостинності.
Спікери форуму:
Юрій Гладенко (м.Суми), начальник відділу промоції та туризму Сумської обласної державної адміністрації, Андрій Кривонос (м. Київ), голова Директорату Асоціації франчайзингу, Юлія Косенко (м. Одеса), експерт–практик, власник консалтингового компанії HoReCa Keys, Тимур Халілов (м. Харків), аналітик Групи з фінансування та розвитку малого і середнього бізнесу ЄБРР, Андрій Валовий (м. Львів), незалежний експерт в сфері HoReCa, менеджер міжнародної консалтингової компанії DKTeam, директор з розвитку кулінарної асоціації «Західна Шеф Група», Володимир Колесник (м. Запоріжжя), власник хостелу мережі Dream Hostels, Ігор Пономаренко, керуючий готелем Reikartz Суми, Тарас Демкура, (м. Тернопіль), віце-президент з питань регіонального розвитку Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine, уповноважений представник громадської організації «Туристична Асоціація Тернопілля».
Приємною несподіванкою для учасників форуму стали майстер-клас із приготування піци від ресторану-піцерії «Simbiosi» та майстер-клас із приготування суші від ресторану паназійської кухні «Япі».
Окремою родзинкою був практичний воркшоп з приготування страв паназійської кухні, який провів Дмитро Єгупов (м. Дніпро), співзасновник «Першої Української асоціації Шеф-поварів».
Тарас Савченко, Керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу м.Суми, зазначив: – «Зважаючи на таку велику кількість учасників, а саме безпосередньо власників готельно-ресторанного бізнесу – форум дуже корисний. Це – майданчик для питань та відповідей від фахових експертів. Майданчик для відкритого обговорення напрямів та перспектив готельно-ресторанного бізнесу, як складової розвитку туристичної привабливості Сумщини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *